top of page

IN DE BUURT

Camping de Boschtuin is gelegen op 10 minuten lopen van het centrum van Budel. In de dorpskern zijn alle basisvoorzieningen gelegen zoals supermarkten, leuke winkeltjes, terrassen en restaurants. Daarnaast zijn op korte afstand van de camping enkele musea en bezienswaardigheden gelegen. Budel is omgeven door verschillende natuurgebieden waardoor het een geschikte uitvalsbasis is om vandaan te wandelen en/of te fietsen.

budel markt.jpg

Dorpskern Budel - ca. 1 km

Rondom het Marktplein en de omliggende straten zijn de voorzieningen van Budel te vinden. Daarnaast beschikt Budel over verschillende bezienswaardigheden, zoals de Neogotische Onze-Lieve-Vrouw visitatiekerk, het Schepenhuis en de windmolens Nooitgedacht en Zeldenrust. Uniek, zelfs naar Nederlandse begrippen, is dat Budel nog vijf bijzondere grenspalen bezit. Deze bevinden zich aan de Zwarteweg, de Bergbosweg, de Stationsweg, de Asbroekweg en de Meemortel.

Smokkelmuseum - ca. 2 km

Budel is gelegen op de landsgrens van Nederland en België en op de grens van de provincies Noord-Brabant en Limburg. Deze streek staat bekend om de smokkelpraktijken van haar inwoners in vroegere tijden. Smokkelverhalen uit vroeger tijden tieren nog altijd welig onder de lokale bevolking. In het Smokkelmuseum zijn spullen en foto’s  van smokkelaars en douane uit zowel vervlogen tijden als naar de link met het huidige smokkelen te zien. (www.smokkelmuseumcranendonck.nl)

Smokkelmuseum.jfif
Achelse kluis.jpg

De Achelse Kluis - ca. 9 km

De Sint-Benedictusabdij, beter bekend als de Achelse kluis is eeuwenlang een oord van gebed en spiritualiteit geweest. De kleine monnikengemeenschap die vandaag is overgebleven, is nu voor haar inkomsten voornamelijk aangewezen op handelsactiviteiten, waaronder de verkoop van zelf gebrouwen Achels trappistenbier. (www.achelsekluis.org) 

Kasteel Heeze - ca. 16 km

Kasteel Heeze is eeuwenlang het middelpunt geweest van de heerlijkheid Heeze, Leende en Zesgehuchten en één van de belangrijkste rijksmonumenten van Nederland. De unieke ligging van het geheel omgrachte kasteel, temidden van een prachtig natuurlandschap in de nabijheid van de Strabrechtse heide en de veelal 18de eeuwse inrichting van het Kasteel, die door de eeuwen heen intact is gebleven speelt hier zeker een rol in. (www.kasteelheeze.nl)

Kasteel Heeze.jpg
fietsen door de bomen.jpg

Fietsen door de bomen - ca.  30km

Op dit fietspad geraak je veilig in hogere sferen. Letterlijk, want via een dubbele cirkel fiets je helemaal tot tussen de boomtoppen, tot wel tien meter. Het fietspad is in totaal 700 meter lang. Je beleeft de natuur op een heel andere manier en wordt als het ware één met het bos. Het pad is ook toegankelijk voor wandelaars en joggers.  (https://www.visitlimburg.be/nl/fietsendoordebomen)

bottom of page